Back to homepage

Etiketë "Verifiko Faktet"

Si një fotografi nga Sllovenia e përpara 12 viteve, u bë dëshmi ruse e “bombës së pistë” të Ukrainës

Si një fotografi nga Sllovenia e përpara 12 viteve, u bë dëshmi ruse e “bombës së pistë” të Ukrainës

Qeveria sllovene është përgjigjur zyrtarisht se fotografia e përdorur nga Ministria e Punëve të Jashtme ruse në postimin e saj në Twitter është një foto e Agjencisë së Mbetjeve Radioaktive të Sllovenisë (ARAO) e vitit 2010. Në reagimin e qeverisë

Read Full Article
Shitja e skeleteve-lodra nuk ka asnjë lidhje me luftën në Ukrainë

Shitja e skeleteve-lodra nuk ka asnjë lidhje me luftën në Ukrainë

Artikulli i shpërndarë në postim nëpërmjet një videoje të shkurtër 6 sekonda manipulon se në dyqanet e Ukrainës ka lodra që përfaqësojnë eshtrat e ushtarëve rusë. Nga vetë videoja duket qartë se lodrat e shfaqura ndodhen në pjesën ku shiten

Read Full Article
Vdekja e vajzës së Duginit u keqpërdor për të përhapur gënjeshtra dhe teori konspirative

Vdekja e vajzës së Duginit u keqpërdor për të përhapur gënjeshtra dhe teori konspirative

Nuk është e vërtetë që Dugin është një luftëtar kundër fashizmit neoliberal, ai nuk është krijuesi i idesë së Euroazisë dhe BRICS (megjithëse është mbështetës i tyre). Në mënyrë arbitrare pretendohet se vrasja e vajzës së Duginit është urdhëruar nga

Read Full Article
Për të mbledhur klikime, një postim në Facebook shkruan që vajza e Putinit u takua me Zelenskin

Për të mbledhur klikime, një postim në Facebook shkruan që vajza e Putinit u takua me Zelenskin

Kur lexon titullin e postimit, menjëherë mendon se vajza e presidentit rus Putin është takuar me presidentin e Ukrainës, Volodymyr Zelenski. Dhe kjo nuk do të ishte e pazakontë, nëse Ukraina nuk do të ishte në luftë kundër agresionit ushtarak

Read Full Article
Jo Zelensky, por populli ukrainas është fituesi i çmimit “Andrei Sakharov” të Parlamentit Evropian

Jo Zelensky, por populli ukrainas është fituesi i çmimit “Andrei Sakharov” të Parlamentit Evropian

Parlamenti Evropian nuk i dha çmimin “Andrey Sakharov” personalisht Volodymyr Zelensky, por “popullit të guximshëm ukrainas të përfaqësuar nga Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, liderët e zgjedhur dhe shoqëria civile”. Faqja e internetit e Parlamentit Evropian njoftoi se çmimi i këtij viti

Read Full Article