Back to homepage

Etiketë "Verifiko Faktet"

Analisti britaniko-rus interpreton fjalimin e Putinit: E pashmangshme është thyerja e hegjemonisë së Perëndimit

Analisti britaniko-rus interpreton fjalimin e Putinit: E pashmangshme është thyerja e hegjemonisë së Perëndimit

Konstantin Kisin, komedian dhe komentator politik ruso-britanik, i cili shkruan për një sërë mediash kryesore botërore, në Twitter ka dhënë mendimin e tij për fjalimin e Putinit, duke u përpjekur ta përkthente atë në një gjuhë që çdokush mund ta kuptonte, madje

Read Full Article
Sulmi ndaj Mario Draghit ndodhi 7 vite më parë, nuk ka lidhje me çmimet aktuale të gazit në Itali

Sulmi ndaj Mario Draghit ndodhi 7 vite më parë, nuk ka lidhje me çmimet aktuale të gazit në Itali

Video materiali i shpërndarë në një postim në Facebook është nga viti 2015, kur Mario Draghi ishte president i Bankës Qendrore Evropiane (BQE). Ai ka qenë drejtues i këtij institucioni nga viti 2011-2019. Siç raportoi Guardian më 15/04/2015, një femër demonstruese sulmoi presidentin e

Read Full Article
Sulmi i përgjakshëm në shkollë në Izhevsk – terren pjellor për propagandë dhe dezinformata të mundshme

Sulmi i përgjakshëm në shkollë në Izhevsk – terren pjellor për propagandë dhe dezinformata të mundshme

Të gjitha mediat dhe agjencitë botërore raportuan lajmin për sulmin e armatosur në qytetin Izhevsk në Republikën Ruse të Udmurtia, në shkollën 88, ku mes dhjetëra të vdekurve kishte edhe disa fëmijë. Por informacioni i këtij lloji të sulmit të

Read Full Article
Me video të vjetër dezinformohet se Zelenski nuk është më në Kiev

Me video të vjetër dezinformohet se Zelenski nuk është më në Kiev

Ndryshe nga sa thuhet në postim se fotografia është realizuar më 12 tetor 2022, ajo është realizuar më 16 qershor të këtij viti dhe është publikuar në Business Wire. Kompania njoftoi më 16 qershor të këtij viti se Presidenti i

Read Full Article
Postimi në Facebook manipulon se Ukraina është “mish për top” në luftën me Rusinë

Postimi në Facebook manipulon se Ukraina është “mish për top” në luftën me Rusinë

SHBA dhe aleatët perëndimorë kanë treguar në shumë raste se vendimet për të ardhmen e Ukrainës janë në duart e Ukrainës dhe institucioneve të saj. Për më tepër, shumë herë është përsëritur thënia “asgjë për dhe rreth Ukrainës pa Ukrainën”,

Read Full Article