Back to homepage

Etiketë "Verifiko Faktet"

Nuk është e vërtetë që gjenerali Zaluzhni mbante një byzylyk me simbole naziste

Nuk është e vërtetë që gjenerali Zaluzhni mbante një byzylyk me simbole naziste

Zaluzhni shfaqet në disa foto me të njëjtin byzylyk, por nuk paraqet një svastikë, siç pretendohet në postim, por një simbol skandinav. Kjo foto, meqë ra fjala, është publikuar më 17 mars 2022 nga Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës. Kontrolluesit

Read Full Article
Anglishtja nuk është gjuha e vetme zyrtare në BE

Anglishtja nuk është gjuha e vetme zyrtare në BE

BE ka 24 gjuhë zyrtare, dhe anglishtja është njëra prej tyre. Ato janë gjuha bullgare, kroate, çeke, daneze, holandeze, angleze, estoneze, finlandeze, franceze, gjermane, greke, hungareze, irlandeze, italiane, letoneze, lituaneze, malteze, polake, portugeze, rumune, sllovake, sllovene, spanjolle dhe suedeze. Aktet

Read Full Article
Incizimi nga avioni që fluturon mbi Rusi paraqitet si “helmim nga avioni” në Maqedoninë e Veriut

Incizimi nga avioni që fluturon mbi Rusi paraqitet si “helmim nga avioni” në Maqedoninë e Veriut

Kontrolluesit e fakteve nga Franca, që në vitin 2017 shkruanin se në të njëjtën video të shpërndarë në postimin që po e recensojmë, shihet një aeroplan që pas vete lë gjurmë mbresëlënëse, por që nuk bëhet fjalë për spërkatje kimike. Incizimi është

Read Full Article
Deputetët sllovakë nuk derdhin ujë mbi flamurin ukrainas, sepse “janë ngopur nga reklamimi i Ukrainës”

Deputetët sllovakë nuk derdhin ujë mbi flamurin ukrainas, sepse “janë ngopur nga reklamimi i Ukrainës”

Me shpërndarjen e video materialit, publiku mashtrohet se ngjarja ka ndodhur së fundmi, pra pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia dhe se Sllovakia po anulon mbështetjen e saj për Ukrainën. Videoja u regjistrua më 8 shkurt të këtij viti, para

Read Full Article
Nëpërmjet manipulimit të datave pretendohet rrejshëm se Ukraina është fajtore për varrezat masive në Izium

Nëpërmjet manipulimit të datave pretendohet rrejshëm se Ukraina është fajtore për varrezat masive në Izium

Në rrjetet sociale po shpërndahet një foto me të cilën manipulohet qëllimisht dhe krijohet opinion i gabuar publik për pushtimin rus të Ukrainës dhe kush është përgjegjës për vdekjen e të vrarëve dhe të varrosurve në varreza masive. Pretendimi se

Read Full Article