Back to homepage

Etiketë "Vertetmatësi"

Mediat perëndimore dhe Kongresi Amerikan nuk e lavdërojnë Vita Zaveruhan dhe ajo nuk e ka titullin “Hero i Ukrainës”

Mediat perëndimore dhe Kongresi Amerikan nuk e lavdërojnë Vita Zaveruhan dhe ajo nuk e ka titullin “Hero i Ukrainës”

Në mënyrë të rreme pretendohet se Zaveruha është lavdëruar nga CNN, BBC dhe Kongresi Amerikan dhe se asaj i është dhënë titulli “Hero i Ukrainës”. Vërtetmatësi edhe më parë hodhi poshtë një pretendim në të cilin thuhej në mënyrë të rreme se

Read Full Article
Nuk ekziston Jasmina nga Tetova, e cila duke ngrënë “oriz turk” humbi 23 kilogramë për dy muaj

Nuk ekziston Jasmina nga Tetova, e cila duke ngrënë “oriz turk” humbi 23 kilogramë për dy muaj

Në fotografitë e shpërndara në postim nuk shihet Jasmina nga Tetova, por është Sheril Bllajt, 33-vjeçarja nga Eseks i Anglisë. Në tekstin e publikuar në “Independent” para plotë 7 viteve, gjegjësisht në vitin 2015, ajo thotë se ka filluar të

Read Full Article
Filloi konferenca POINT me fokus në zhvillimin e verifikimit të fakteve

Filloi konferenca POINT me fokus në zhvillimin e verifikimit të fakteve

Sot në Sarajevë filloi edicioni i dhjetë i konferencës POINT (Politic Accountability and New Technologies-Përgjegjësia Politike dhe Teknologjitë e Reja), e cila organizohet nga anëtarët e rrjetit ACTION SEE, pjesë e së cilës është edhe Fondacioni Metamorfozis, nga ku sot dhe nesër

Read Full Article
Miratimi i ligjeve me procedurë të shkurtuar sjell hapësirë ​​për hyrje në korrupsion

Miratimi i ligjeve me procedurë të shkurtuar sjell hapësirë ​​për hyrje në korrupsion

Pasi të miratohet një ligj i keq, i cili lë hapësirë ​​për korrupsion, pasojat mund të jenë të mëdha. Ndërsa problemi i ligjeve të këqija ka vite që vazhdon në vendin tonë, sidomos kur ato miratohen me procedurë të shkurtuar.

Read Full Article
Orban do të shkojë në Moskë për gaz rus, opozita hungareze kërkon të mos përshkallëzohet situata në Ukrainë

Orban do të shkojë në Moskë për gaz rus, opozita hungareze kërkon të mos përshkallëzohet situata në Ukrainë

Kryeministri hungarez, Viktor Orban nesër pritet të jetë për vizitë zyrtare në Moskë, ku planifikon të takohet me presidentin rus Vlladimir Putin. Arsye për vizitën është kërkesa e Hungarisë për sasi shtesë të gazit natyror, transmeton Vistinomer.mk. Orban, në intervistën e

Read Full Article