Back to homepage

Etiketë "Zoran Zaev"

Zaev – Gjyqësorit: Mos lejoni t’i skadojnë veprat Mijallkovit

Zaev – Gjyqësorit: Mos lejoni t’i skadojnë veprat Mijallkovit

Ish-kryeministri Zoran Zaev reagon ndaj vendimit të djeshëm të Apelit për anulimin e aktgjykimit të shkallës së parë dhe kthimin në rigjykim të çështjes “Target-Fortesa”. Qindra mijëra qytetarë kanë luftuar me vite për të përmbysur tiranët e pangopur të regjimit

Read Full Article
Zaev i gëzohet lajmit për hapjen e Qendrës për gjuhë maqedonase në Greqi

Zaev i gëzohet lajmit për hapjen e Qendrës për gjuhë maqedonase në Greqi

Ish-kryeministri Zoran Zaev, ka reaguar sot pas lajmit për regjistrimin zyrtar të Qendrës së Gjuhës Maqedonase në Greqi. Lajmi u transmetua si një akt de fakto që përfaqëson njohjen e popullatës maqedonishtfolëse në Greqi, siç ishte njoftuar më parë nga

Read Full Article
Nacionalizmi mund ta shkatërrojë vendin nga brenda, shprehet Zaev

Nacionalizmi mund ta shkatërrojë vendin nga brenda, shprehet Zaev

Nacionalizmi mund të shkatërrojë vendin tim nga brenda, por gjithashtu mund të dëmtojë marrëdhëniet e Maqedonisë së Veriut me Greqinë dhe Bullgarinë, sepse provokimet dhe retorika nacionaliste mund t’u japin kryeministrave të Greqisë dhe Bullgarisë arsye të mjaftueshme për të

Read Full Article
Zaev për referendumin: Vetëm 25% e qytetarëve janë pro, ata janë anëtarë të VMRO-DPMNE-së

Zaev për referendumin: Vetëm 25% e qytetarëve janë pro, ata janë anëtarë të VMRO-DPMNE-së

Ish-kryeministri dhe ish-kryetari i LSDM-së Zoran Zaev, thotë se vetëm 25% e qytetarëve, më konkretisht mbështetës të VMRO-DPMNE-së, janë pro referendumit. Shtoi se ka vullnet për ndryshimet kushtetuese për futjen e bullgarëve në kushtetutën e Maqedonisë së Veriut. Zaev është

Read Full Article
Zaev për propozimin e ri francez: Gjuha dhe identiteti maqedonas janë siguruar

Zaev për propozimin e ri francez: Gjuha dhe identiteti maqedonas janë siguruar

Ish kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev është deklaruar në lidhje me propozimin e modifikuar francez për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë, përcjell TV21. Zaev thotë se me propozimin në fjalë është ruajtur gjuha dhe identiteti maqedonas. “Çështja më

Read Full Article