Taksë më e lartë për pronën e dytë

Desk
By Desk 24 Nëntor, 2020 21:53

Taksë më e lartë për pronën e dytë

Qytetarët do të paguajnë tre herë më shumë tatim në pronë për një apartament apo shtëpi që nuk e përdorin. Ideja u njoftua dje nga Kryeministri Zaev dhe sot ajo duhet të kalojë në seancë qeveritare, përrcjell FLAKA.

Aktualisht, qytetarët paguajnë një taksë prej 0,1 deri 0,2% të vlerës së tregut të banesës. Nëse ata jetojnë në të, atëherë zvogëlohet me 50%. Kjo do të thotë – për një apartament prej 50 metrash katrorë, vlera e parashikuar e tregut e të cilit është 50,000 euro. Taksa e pronës është 50 euro. Shuma dyfishohet nëse familja jetojnë në apartament ose shtëpi, dmth ata paguajnë 25 euro. Nëse ata nuk jetojnë, ose zotërojnë një hapësirë ​​biznesi që nuk e përdorin, atëherë ata paguajnë shumën e plotë.

Me tarifat e reja të shpallura nga Kryeministri, për të njëjtën apartament, qytetarët do të duhet të paguajnë 150 euro taksë.

Sipas ligjit, asnjë taksë nuk paguhet për pasurinë e përdorur nga agjencitë qeveritare, komunat, përfaqësitë diplomatike dhe konsullore, prona në pronësi të organizatave fetare dhe pasurinë e konsideruar trashëgimi kulturore. Fermerët që kanë fusha që i përdorin për prodhim janë gjithashtu të përjashtuar nga taksat.

Taksa mblidhet nga komunat. Në mënyrë që ata të kishin më shumë para në buxhet dhe që qeveria të mos duhet të mbulonte të metat e tyre çdo vit, ish-Ministri i Financave Tevdovski 2 vjet më parë propozoi një rritje të taksave nga 0,1 në 0,3 përqind. Por një ide e tillë nuk mori mbështetje nga zyrtarë të tjerë të qeverisë në atë kohë. FLAKA

Desk
By Desk 24 Nëntor, 2020 21:53