Talljet dhe poshtërimi midis nxënësve në shkolla po bëhen gjithnjë e më të zakonshme

Talljet dhe poshtërimi midis nxënësve në shkolla po bëhen gjithnjë e më të zakonshme

Ngacmimi, tallja, fyerjet, poshtërimi nga shokët dhe shoqet e klasës dhe madje profesorët vuajnë gjimnazistë nga rajoni i Pollogut, sipas një sondazhi të bërë nga Unioni i Studentëve të Shkollave të Mesme. Në vend të mbështetjes, Unioni tha që ata morën kërcënime nga shkollat se ata kishin lëshuar publikisht një studim që tregoi se 68% e nxënësve përballen me një formë të ngacmimit, përcjell FLAKA.

Ata shton se sondazhet e nxënësve kanë treguar që administratat shkollore dhe shërbimet pedagogjike nuk janë të gatshme për të dëgjuar. Ata shprehin zemërim për ngurrimin e pedagogëve dhe psikologëve për tu marrë me këtë problem, të këshillojnë fëmijët, që të parandalojnë abuzime të tilla.

Në lidhje me këtë dukuri shqetësuese, Unioni i Nxënësve madje gjashtë herë kërkoi një takim me Ministrin e Arsimit Arbër Ademi, por siç thonë ata kurrë nuk ka pranuar të kalojë të paktën një orë.

Përndryshe, bowling mund të ketë efekte serioze dhe të qëndrueshme në shëndetin mendor dhe fizik të fëmijëve. Sa më shpejtë që përgjigjet dhe parandalon, aq më mirë është për viktimën nxënësin-viktimë. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 23 Tetor, 2019 21:17

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.