Të gjallë e të vdekur në të njëjtën dhomë në spitalin e Manastirit

Redaksia
By Redaksia 24 Nëntor, 2020 21:42

Të gjallë e të vdekur në të njëjtën dhomë në spitalin e Manastirit

Shumë reagime u shkaktuan nga fotografitë nga spitali i Manastirit të postuara në rrjetet sociale ku pacientët në të njëjtën dhomë marrin infuzion, dhe në shtretërit e tjerë ka pacientë të vdekur të cilët janë të mbuluar. Drejtori i Spitalit Klinik në Manastir thotë se ekziston një procedurë nëse një pacient vdes në ambiente të jashtme. Fotografitë janë bërë në spitalin ditor për ekzaminim në pjesën e dyshuar të Qendrës Covid, përcjell FLAKA.

“Ku vijnë pacientët me probleme, të dyshimta, ethe, sëmundje të tjera, bronkopneumoni. Kur një pacient vdes në ambulat, e përsëris ata nuk janë të shtruar në spital, procedura është që ai duhet të qëndrojë për dy orë atje ku vdiq në institucion, ndërkohë familja dhe operatori që duhet të ngrejë trupin njoftohet. Nëse operatori nuk vjen ta marrë pas këtyre dy orësh, pacientët transferohen në morgun e spitalit”, tha Dr. Biljana Gagacovska, drejtoreshë e Spitalit Klinik Manastir.

Ajo tregon se kjo ndodh kur ka më shumë të vdekur dhe kompanitë e funeraleve nuk mund t’i kalojnë ata. Procedura është e njëjtë nëse ai vdes në spital.

“Dhe nëse ai vdes në spital, ai duhet të qëndrojë në repart për dy orë dhe më pas të dërgohet në morg në varësi të situatës”, tha ajo.

Ndryshe, sot afër Departamentit të Sëmundjeve Infektive në Manastir, filloi përgatitja e terrenit për ngritjen e një qendre modulare kovide në Manastir, e cila do të përbëhet nga 3 ndërtesa modulare në një sipërfaqe prej 1000 metra katrorë. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 24 Nëntor, 2020 21:42