Të gjithë në pritje të Zaevit dhe “fshesës” së tij

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka May 14, 2019 22:12

Të gjithë në pritje të Zaevit dhe “fshesës” së tij

Të gjithë presin që Kryeministri Zaev të kthehet nga pushimet dhe të fillojë negociatat për valën e parë të shkarkimeve të zyrtarëve shtetërorë, përcjell FLAKA.

Kjo do të vendoset nga organet më të larta të partisë së partnerëve të koalicionit, pas së cilës pritet takim i Zaevit dhe Ahmetit deri në fund të javës.

Fillimisht do të shkarkohen ministra dhe do të ketë emërime të reja, shkruan Telma.

Pritjet janë propozimi për t’u vendosur në rendin e ditës të seancës së qershorit në kuvend. Asnjë nga ministrat deri më tani nuk ka deklaruar se është i kërcënuar dhe mund të jetë pjesë e rindërtimit.

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipëe, nuk mendon për dorëheqje.

Fjalën e fundit do ta ketë Zaevi.

Zëvendëskryeministri Koço Angjushev ndihet i qetë kur bëhet fjalë për “fshesën” të njoftuar, pavarësisht njoftimeve se do të përfshijë edhe ministrat e ekonomisë.

Njohësit e situatës thotë se përgjegjësia e zyrtarëve duhet të jetë jo vetëm politike por edhe morale.

Pas ristrukturimit të Qeverisë, ndryshimet do të pasojnë në sekretarët shtetërorë, ndërmarrjet publike dhe në strukturat e partisë.

Nuk përjashtohen mundësitë për të kërkuar dorëheqje edhe nga dy kryetarë komunash të Shkupit për shkak të rezultateve të këqija zgjedhore. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka May 14, 2019 22:12