Të martën shpallet krizë energjetike, nuk parashikohen masa kufizuese

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Nëntor, 2021 21:07

Të martën shpallet krizë energjetike, nuk parashikohen masa kufizuese

Të martën do të shpallet krizë energjetike, kurse nuk parashikohen masa kufizuese, njoftonë nga Ministria e Ekonomisë.

Nga kjo ministri theksojnë se janë duke u zhvilluar konsultime me institucionet e përfshira në sektorin e energjisë.

“Ministria e Ekonomisë i propozoi qeverisë dhe të shtunën është sjellur një rregullore për mënyrën dhe kriteret e shpalljes së gjendjes së krizës në sektorin e energjisë. Sipas rregullores do të zbatohen masa të ndryshme, qeveria do të ndërhyjë drejtpërdrejt në kompanitë e energjisë përmes buxhetit dhe institucioneve” – thonë nga Ministria e Ekonomisë.

Nga VMRO – DPMNE reagojnë se rregullorja për shpalljen e krizës së energjisë elektrike konfirmon dhe fsheh kolapsin e kompanive të energjisë.

Theksojnë se politikat e dëmshme qeveritare që qeverisja e LSDM-së dhe BDI-së i solli, ESM-në dhe MEPSO-on të jenë pranë kolapsit të tyre.

“Sërish qeveria tentoi ta tërhiqte vëmendjen e publikut, duke u arsyetuar se rregullorja nuk ishte gjë tjetër veçse një përmbushje e detyrimeve të ligjit për energjinë elektrike. Pse kompanitë vendase ESM dhe MEPSO nga kompani stabile janë bërë humbës të mëdh dhe me shumë borxhe” – thonë nga VMRO-DPMNE.

Nga ESM informojnë se nëntë kompani janë paraqitur në thirrjen për bllokun e tretë të REK Manastirit për prodhim shtes të energjisë elektrike. Ofertat i plotësojnë sasitë e kërkuara prej 900 mijë ton thëngjill.

Zgjedhja e ofertuesit për 300 mijë tonë thëngjill nga thirrja e parë për prokurimin e thëngjillit për TC Oslomej pritet të zyrtarizohet të hënën.

Nga Ministria e Ekonomisë thonë se po e përcjellin nga afër situatën. Ata janë të bindur se deri në fund të vitit nuk do të ketë rritje të çmimit të energjisë elektrike për amvisëritë. (TVM2)

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Nëntor, 2021 21:07

09
Dhj
Pas relativizimit të zërave se Aleanca për Shqiptarët do të bëhet pjesë e qeverisë si...
09
Dhj
Në Ditën Ndërkombëtare të Luftës Kundër Korrupsionit, AlternAtivA edhe një herë e riafirmon përcaktimin e...
09
Dhj
Arben Taravari, u.d. Kryetar i ASH-së Përshëndes deklaratat e forta dhe hapat vendimtare të ndërmarra...
09
Dhj
Në Ditën Ndërkombëtare të Luftës Kundër Korrupsionit – 9 Dhjetori, zëvendësja e kryetarit të Qeverisë...