Të pandarë nga lopët, jeta e veçantë e fisit sudanez

Të pandarë nga lopët, jeta e veçantë e fisit sudanez

Pamjet nga jeta e përditshme e fisit Mundari në Sudanin e Jugut tregohen nga fotografi Mario Gerth, i cili ka jetuar tre muaj pranë tyre.

Pjesëtarët e fisit nomad i kalojnë ditët rreth kullotave të rajonit Sahel përgjatë lumit Nil dhe lopët i përdorin si monedhë këmbimi. Por sado e pabesueshme mund të duket ata nuk e hanë kurrë mishin e bagëtive, pasi dieta e tyre përbëhet vetëm nga mishi dhe kosi.

Mario, nga Gjermania, tha: “Ata nuk e shohin dallimin mes lopës dhe njeriut. Hanë, flenë dhe ecin bashkë. Lopët për ta janë gjithçka, para, ushqim dhe krenari”.

          

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 17 Janar, 2020 22:57

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.