Të premten vendoset nëse do të ketë masa kufizuese për shkak të pandemisë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 15:14

Të premten vendoset nëse do të ketë masa kufizuese për shkak të pandemisë

Komisioni për Sëmundje Ngjitëse do të mbajë mbudhje të premten ku do të dëgjohen propozimet për gjendjen me pandeminë në Maqedoni.

Sipas ministrit të Shëndetësisë, Venko Filipçe nuk duhet masa shtesë, por mjafton të respektohen protokollet dhe të rritet përqindja e vaksinimit.

Ai njoftoi se sot ka dërguar letër te mjekët amë që t’i thirrin pacientët e pavaksinuar.

“Me anëtarët e KSI-së jemi në komunikim të vazhdueshëm dhe në periudhën kur situata ishte e qetë. Krahas këmbimit të informacioneve, ashtu edhe evoluoi nevoja për mbledhje. Të premten do të ketë mbledhje, ndërsa sa i përket masave, do t’i dëgjojmë propozimet dhe pikëpamjet. Unë mendoj se duhet të vazhdojnë masat dhe të rritet përqindja e vaksinimit. Sot dërguam letër te mjekët amë që t’u bëjnë thirrje pacientëve të pavakssinuar të vaksinohen”, tha Filipçe.

Ai shtoi se kriter kryesor për vendosjen e masave të reja do të jetë edhe rreziku nga kapacitet spitalore.

“Përfshirja e vaksinimit është kyçe. Edhe respektimi i masave dhe protokolleve janë opsion për dalje nga kriza”, tha Filipçe.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 15:14

06
Dhj
Ambasadorja e SHBA-së në vend, Anxhela Ageler sonte theksoi se është konfuz procesi për zgjedhjen...
06
Dhj
Ajo ka një apartament në Shkup prej 54 metrash katrorë si pronë e saj personale,...
06
Dhj
Riorganizimi i administratës nënkupton reduktimin e disa institucioneve, nga 140 institucione që janë nën ombrellën...
06
Dhj
Qytetarët nuk u besojnë as politikanëve, as institucioneve, kështu vlerëson Insituti për Demokraci, një hulumtim...