Të rinjtë e papunë kërkojnë mbështetje për të krijuar biznese inovative

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Gusht, 2022 21:12

Të rinjtë e papunë kërkojnë mbështetje për të krijuar biznese inovative

Rreth 20 të rinj të papunë nga juglindja do të mund të krijojnë projekte biznesi dhe të vetëpunësohen përmes punëtorive dhe kampeve inovative të organizuara nga Qendra për Zhvillimin e Rajonit Planifik Juglindor. Në mesin e tyre është edhe 21-vjeçarja nga Strumica, Sime Mitev. Ai beson se të rinjtë kanë nevojë për mbështetje dhe edukim për të realizuar idetë e tyre në bizneset e vogla. Ai apeloi që të rinjtë të inkurajohen dhe të shfrytëzojnë të gjitha të mirat që u ofrohen, përcjell FLAKA.

Në dy vitet e ardhshme, Qendra për Zhvillimin e Rajonit Planor Juglindor, së bashku me UGD Shtip, do të realizojnë projektin “Ekosistemi i biznesit si sistem i integruar” nga programi i bashkëpunimit ndërkufitar me Greqinë fqinje. Qëllimi është të inkurajohen të rinjtë që të jenë më kreativë dhe të ofrojnë zgjidhje inovative biznesi në rajonin ndërkufitar përmes shkëmbimit të përvojave.

Përveç seminareve dhe kampeve, të rinjtë nga juglindja do të kenë edhe një qëndrim studimor në Greqi, ku do të mund të zbatojnë disa zgjidhje inovative së bashku me bashkëmoshatarët e tyre atje. Ata gjithashtu do të marrin një sërë shërbimesh konsulence dhe një qendër biznesi do të jetë në dispozicion të tyre ku mund të përdorin pajisjet për krijimin e produkteve të caktuara inovative. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Gusht, 2022 21:12