Tekanjiç: Që të mos ikin kuadrot, nevojitet stabiliteti dhe afrimi drejt BE-së

Desk
By Desk 9 Prill, 2019 19:09

Tekanjiç: Që të mos ikin kuadrot, nevojitet stabiliteti dhe afrimi drejt BE-së

Për të qëndruar kuadrot e kualifikuara në vend, nevojitet stabilitet dhe afrim i vendit drejt BE-së.

Në këtë mënyrë, hapen më shumë mundësi për investime dhe shfrytëzim të fondeve. Ky është modeli me të cilin Sllovenia arrin të mbajë stafin e kualifikuar në kufijtë e saj, theksoi Metka Tekanjiç – profesoreshë nga Sllovenia.

“Arsimi është ajo që lidh këto tri fusha. Pra, sfida më e madhe është se si të edukohen të rinjtë dhe se si ky personel i kualifikuar qëndron në vend dhe nuk e le atë”,- tha dekani i Fakultetit Ekonomik – Lubjanë, Metka Tekanjic.

Interesi i investitorëve të huaj është rritur pas zgjidhjes së mosmarrëveshjes së emrit, por edhe personeli i kualifikuar jashtë vendit po kthehet për të punuar në vend, vlerëson ministrja për tërheqjen e investimeve të huaja, Zorica Apostolska.

“Nga takimet që kam me investitorët, tashmë kam informata pozitive se ata po fillojnë t’i kthejnë ato. Informacioni më i fundit është se dy personel i arsimuar dhe i përgatitur tashmë është kthyer në një nga kompanitë tona të huaja”,- tha ministrja e investimeve të huaja, Zorica Apostolska.

Desk
By Desk 9 Prill, 2019 19:09