Thirrja për përdoruesit e pajisjeve Samsung dhe Google: Këto aplikacione rrezikojnë të dhënat tuaja

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 26 Shtator, 2022 20:10

Thirrja për përdoruesit e pajisjeve Samsung dhe Google: Këto aplikacione rrezikojnë të dhënat tuaja

Përdoruesit e telefonave Samsung , Huawei dhe Google janë paralajmëruar të fshijnë një numër aplikacionesh të njohura që mund të përmbajnë viruse dhe që mund të përdoren për të vjedhur të dhënat.

Ekspertët e teknologjisë kanë paralajmëruar përdoruesit e smartfonëve dhe tabletëve Android se një mori aplikacionesh mund të përmbajnë softuerin e dëmshëm.

Grupi i aplikacioneve është në miliona telefona në mbarë botën dhe disa prej tyre mund të përmbajnë një gabim të egër që mund të vjedhë informacionin personal të dikujt.

Ka pasur raportime që këto viruse janë në gjendje të regjistrojnë përdoruesin e pajisjeve Android në një shërbim të shtrenjtë pa e kuptuar ndonjëherë. Ai e bën këtë duke vjedhur fshehurazi kodet e sigurisë.

Virusi gjithashtu mund të verifikojë abonimet përmes telefonatave pa dijeninë e pronarit të telefonit dhe nëse nuk zbulohet, mund të boshatisë llogarinë bankare të dikujt.

Lista e plotë e aplikacioneve:

Pony Camera
Live Wallpaper & Themes Launcher
Action Launcher & Wallpapers
Color Call
Good Launcher
Mondy Widgets
Funcalls-Voice Changer
Eva Launcher
Newlook Launcher
Pixel Screen Wallpaper

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 26 Shtator, 2022 20:10

01
Dhj
Sonte në “Rruga drejt”, në Alsat M, në studio me gazetarën Fatlume Dervishi, në pjesën...
01
Dhj
Të gjitha kontrollet kryhen pas raportimeve për bomba dhe përfundimisht konfirmohet konstatimi ynë fillestar –...
01
Dhj
Opozita nuk duhet të kushtëzoj ndryshimet kushtetuese në situate kur vendi ndodhet para sfidave të...