Timonie: Korrupsioni, plagë kanceri në shoqërinë tuaj

Desk
By Desk March 3, 2020 21:19

Timonie: Korrupsioni, plagë kanceri në shoqërinë tuaj

Ambasadori francez Christian Timonie u takua sot me kryeministrin Oliver Spasovski, ku ka deklaruar se Franca ishte optimiste për raportin e Komisionit Evropian, përcjell FLAKA.

E njëjta është pikëpamja e metodologjisë së zgjerimit si bazë inkurajuese për një vendim për të filluar negociatat e pranimit të Maqedoninë me BE.

Spasovski theksoi se raporti përfundon me një rekomandim tjetër për fillimin e negociatave të pranimit të Maqedonisë në BE, dhe se është rezultat i punës së përkushtuar edhe nën qeverinë aktuale, e cila mbylli disa çështje të rëndësishme të reformës, përfshirë një sërë ligjesh për drejtësinë.

Në një intervistë për Radio Maqedonia, Timonie thotë se korrupsioni është plagë kanceroze në shoqëri dhe se “bombat” duhet të procesuohen. Ai shton se në këto zgjedhje, votuesit do të jenë në gjendje të zgjedhin midis apatisë ose aftësisë për të ndryshuar gjërat.

Një mini raport mbi përparimin e Maqedonisë u publikua dje.

Mini-raporti i Komisionit Evropian për vendin tonë shprehet se ka pasur përparim të konsiderueshëm në reforma dhe rekomandon edhe një herë Këshillin të fillojë negociatat me Republikën e Maqedonisë së Veriut. FLAKA

Desk
By Desk March 3, 2020 21:19