Tito Petkovski për mosmarrëveshjen me Bullgarinë: Është mirë të angazhohen historianë nga jashtë

Redaksia
By Redaksia 4 Dhjetor, 2020 21:38

Tito Petkovski për mosmarrëveshjen me Bullgarinë: Është mirë të angazhohen historianë nga jashtë

Komisioni i Përbashkët duhet të ketë politikanë evropianë, në mënyrë që të mos ketë paragjykim, tha kryetari i NSDP Tito Petkovski në “Vetëm Intervistë” në Kanal 5, përcjell FLAKA.

Por ai mendon se nuk është vonë për këtë.

“Në mënyrë që të kënaqim të dy palët dhe të mos kemi paragjykim, është mirë të angazhohen historianë nga jashtë. Sidoqoftë, unë e di që Bullgaria nuk dëshiron ta dëgjojë atë. Nuk mund të shkohet përpara nëse dihet që kryetari i Komisionit Bullgar është një njeri që ishte ambasador në Maqedoni. Ai është kryesisht një politikan dhe diplomat, dhe aq më pak një historian”, pretendon Petkovski.

Për dy ditë, historianët maqedonas dhe bullgarë nuk kanë bërë asnjë përparim. Nuk ka rezultate nga takimi online. Problem kishte mbiemri “maqedonas”, por edhe Mbretin Samuil.

Pala bullgare tha se takimi ishte zero. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 4 Dhjetor, 2020 21:38