Tortë 6 kilometra e gjysmë! India thyen rekordin “Guinness”

Tortë 6 kilometra e gjysmë! India thyen rekordin “Guinness”

India së fundmi ka hyrë në librin e rekordeve Guinness duke përgatitur tortën më të madhe në botë.

Në përgatitjen e saj ndihmuan rreth 1500 pastiçierë. Torta është e gjatë 6-të kilometra e gjysmë, ka një trashësi prej 10-të centimetrash dhe peshon diku tek 27-të ton.

Ajo u shtrua në dhjetëra tavolina të cilat ishin vendosur në qytetin e Thrissur (kryeqyteti kulturor i Kerala, në jug të Indisë). Pastiçierëve ju deshën 4 orë, 120 kilogramë sheqer dhe miell për të bërë të mundur përgatitjen e saj.

Në këtë mënyrë India është në pritje të konfirmimit për të “thyer”, rekordin e mëparshëm për përgatitjen e një torte, e cila mbahet nga Zixi (qytet në Kinë). Kujtojmë që në vitin 2018-të ata bënë një tortë me fruta rreth 3.2 kilometra të gjatë./tch

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 16 Janar, 2020 22:55

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.