Toyota po prodhon pjesë të reja për Corollan e vjetër

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 3 Nëntor, 2021 23:47

Toyota po prodhon pjesë të reja për Corollan e vjetër

Gazoo Racing ka shpallur një program të ri për prodhimin e pjesëve të këmbimit për Corollan e vjetër (AE86).

Bëhet fjalë për një Corolla të viteve tetëdhjetë të shekullit të kaluar, e cila mori statusin e legjendës pas rolit kryesor në mangën japoneze, pra një komik i quajtur “Initial D” për garat në rrugë.

AE86 Corolla u mbiquajtur “hachi roku” (tetëdhjetë e gjashtë në japonisht) dhe u bë shumë e popullarizuar, kështu që nuk është për t’u habitur që Gazoo Racing vendosi t’i zgjasë jetëgjatësinë kësaj kupe me rrota të pasme dhe të ofrojë pjesë të reja rezervë, raporton motor1.

Pas prodhimit të pjesëve të reja për gjeneratat e vjetra të Supre A70 dhe A80, AE86 mori pjesë të reja origjinale që tashmë janë në dispozicion për shitje. Për momentin, kaliprat e rinj të frenave të pasme dhe kyçet e drejtimit janë në dispozicion të klientëve.

Akset lëvizëse të pasme do të përfshihen në program në muajin dhjetor, pasuar nga pjesë të tjera. /Telegrafi/

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 3 Nëntor, 2021 23:47