Trajanov: Nuk do jemi pjesë e shumicës së Mickoskit, nëse duhet do qëndrojmë në opozitë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Nëntor, 2021 20:42

Trajanov: Nuk do jemi pjesë e shumicës së Mickoskit, nëse duhet do qëndrojmë në opozitë

“Përmbysjet janë të mundshme, sepse gjërat po lëvizin si një verë filmi në Maqedoni, të gjitha opsionet janë të hapura, gjithçka është e mundur, pasi pak ditë më parë të gjitha partitë nga shumica parlamentare dhanë inat se mbeten në shumicën parlamentare, duke përfshirë partinë BESA”, tha Pavle Trajanov, kryetar i BD në emisionin “Stadiumi” në Radio Kanal 77.

“Përfaqësuesit e BESA-s ishin më të fortë në qëndrimet se ai duhet të vazhdojë, duke përfshirë edhe përpjekjet e tyre dhe nga BDI dhe partitë tjera për vazhdimin e mandatit të Zoran Zaevit dhe ai ka mbetur kategorik se duhet të japë dorëheqje. Kthesat janë të mundshme. Nuk e di deri sot apo deri të hënën se çfarë do të ndodhë, gjërat po ndryshojnë shumë shpejt. Por sido që të jetë, me deklaratën e Zoran Zaevit se po tërhiqet, situata në thelb është destabilizuar, situata politike në Maqedoni është përshtypja se do të ketë reflektime për stabilitetin e përgjithshëm, reflektime për kohezionin ndërmjet bashkësive etnike në vend, evropiane. do të prishen proceset integruese, pra po hyjmë në një situatë krize me pasoja të rënda që në fund ato kushte do t’i paguajnë qytetarët, tha Trajanov.

Ai është i mendimit se duhet të mbahet një takim mes të gjitha partive relevante politike dhe të përcaktohen rrugët për daljen nga kjo krizë.

“Unë nuk i kontestoj të gjitha mjetet legjitime, demokratike që dikush të vijë në pushtet, duke përfshirë edhe një shumicë të re parlamentare, por duhet të kemi parasysh që parlamenti nuk ka qenë funksional deri më tani, ka qenë shumë e vështirë për të punuar, aq më pak. në të ardhmen sepse ai proces harmonizimi, pazari i koncesioneve të ndërsjella do të vazhdojë dhe prandaj jam kundër këtij transferimi të deputetëve. “Ata që mendojnë se kjo është një sjellje etike logjike, normale, se duhet të veprojnë ashtu, por qytetarët do ta vlerësojnë, them qëndrimin e Bashkimit Demokratik”, tha Trajanov.

Bashkimi Demokratik është i mendimit se nuk do të marrë pjesë në një qeverisje politike me shumicë të re parlamentare, por do të pozicionohet si parti politike opozitare. Trajanov thotë se patjetër duhet një proces i ri, zgjedhje të reja, harmonizim i ri për bashkëpunim me partitë tjera politike.

“Unë jam për një takim liderësh në të cilin do të përcaktohen interesat strategjike të shtetit, çfarë qeverie do të formohet në të ardhmen, një qeveri kalimtare, teknike, e Përgjinës që do të ketë mandat për të ruajtur stabilitetin e shtetit. të vazhdojmë me proceset më të rëndësishme reformuese, jo të na mbyllin derën për të nisur negociatat me BE-në sepse ka paralajmërime të forta se do të ndodhë në dhjetor. Por pavarësisht nga të gjitha këto, unë them se të gjitha këto institucione duhet të funksionojnë me kapacitet të plotë, duhet të mbizotërojë sjellja e arsyeshme racionale e të gjithë liderëve partiakë dhe qytetarëve në përgjithësi për të ruajtur stabilitetin e vendit. “Është e rëndësishme se si e gjithë kjo do të ndikojë në biznes, ekonomi, pandemi, krizë energjetike dhe shumë aspekte të tjera të rëndësishme për perspektivën e Maqedonisë dhe se si dhe si do të zhvillohet e gjithë jeta në këtë vend”, tha Trajanov.

Ai beson se tani bëhet fjalë për koalicione joparimore, të cilat nuk kanë të njëjtat synime strategjike.

“Disa janë për BE-në, të tjerët për Rusinë, të tjerët për Kinën e kështu me radhë. Aty kemi një bashkëjetesë mes të gjitha këtyre strukturave që është jashtëzakonisht joparimore dhe nuk është në interes të Maqedonisë. Por BDI-ja ka qenë në pushtet për një kohë të gjatë dhe mendoj se besueshmëria e LSDM-së BDI-së ndoshta është shkrirë, ndoshta edhe e partive tjera, por ata ende kanë mbështetjen më të madhe nga elektorati”, tha Trajanov.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Nëntor, 2021 20:42

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare