Transfuziologu i infektuar me koronavirus në Ohër, departamenti ende nën dry

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 26, 2020 21:29

Transfuziologu i infektuar me koronavirus në Ohër, departamenti ende nën dry

Rast i ri pozitiv me Covid 19 në Ohër. TV 24 mëson se një nga nëntë testet e kryera mbi stafin mjekësor të transfuzioneve të Ohrit është pozitiv me koronavirus, përcjell FLAKA.

Sipas informacionit, kjo do të thotë se një zyrtar mjekësor nga ky repart është pacienti i tretë nga Ohri i prekur nga Covid 19. Personeli i mbetur prej tetë personave i transfuzionit si dhe 20 qytetarët e tjerë që kanë kaluar teste këtë javë kanë pasur një rezultat negativ.

A e ka marrë mjeku virusin për shkak të kontaktit me pacientin e parë i cili iu nënshtrua një testi më 10 mars apo autoritetet nuk dhanë informata specifike nëse doktori ose mjeku në fjalë ishte mjeku që nga 19 Mars kur pacienti i parë u diagnostikua me virusin dhe nuk dihet ende kur tetë punonjësit e testit negativ do të kthehen në punë.

Ndërkohë, SPB Ohër informon se rendi publik në qytet është shkelur në disa raste gjatë natës së kaluar për shkak të mosrespektimit të masave karantinë. Pronari i një objekti hotelierik është arrestuar, dhe qytetarë janë arrestuar për shkelje të rekomandimeve.

“Gjatë ditës të kaluar, dy personave (Strugë-1 dhe Kërçevë-1) janë hasur në lëvizje ndërsa zbatojnë masa të kufizuara të lëvizjes dhe mbrojnë qytetarët kundër përhapjes së koronavirusit COVID-19. Në Ohër rreth orës 8:30 dhe në fshatin Leskoec të Ohrit rreth orës 2:30 pasdite, dy institucione hotelieri nuk respektuan ndalimin e punës dhe shërbenin mysafirë. Në atë, në një objekt hotelierik të vendosur në sheshin “Republika e Krushevës” në Ohër, u prish rendi dhe qetësia publike, pas së cilës u arrestua pronari i objektit. Objektet janë mbyllur nga Inspektorati Shtetëror i Tregut dhe do të ngriten kallëzime penale kundër pronarëve. Policët në Ohër ofruan ndihmë për një person me shëndet të dëmtuar i cili ishte transferuar nga rruga “Pitu Guli” në Spitalin e Përgjithshëm”, thonë autoritetet.

Përndryshe në Ohër rreth 80 njerëz janë vendosur në karantinë shtetërore, dhe 149 qytetarë janë në izolim shtëpiak nën mbikëqyrjen shëndetësore dhe policore. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 26, 2020 21:29