Tre gjykatës do të vendosin nëse Boki 13, Janeva dhe Milevski do të ulen në bankën e të akuzuarve

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2019 22:05

Tre gjykatës do të vendosin nëse Boki 13, Janeva dhe Milevski do të ulen në bankën e të akuzuarve

Javën tjetër, gjykata penale e Shkupit do të shqyrtojë aktakuzën në çështjen Reket. Tre gjyqtarë nga këshilli kriminal i Gjykatës Shkupi 1 të Shkupit do të vendosin nëse do të ketë gjykim për ndjekjen penale të shefes të prokurorisë së krimit të organizuar dhe korrupsionit, Vilma Ruskovska. Prokurorja planifikon të ketë në stol Bojan Jovanovski, ish-shefen e PSP-së Katica Janeva dhe Zoran Milevskin, përcjell FLAKA.

Në të njëjtën kohë, ekipi i avokatëve të Janeva njoftoi se ata do të paraqesin një ankesë kundër aktakuzës, të cilën gjykata do ta marrë javën e ardhshme. Avokati i Janevës në një prononcim për mediat se ata presin që Janeva të lirohet nga paraburgimi.

Gjykata penale deri më tani nuk ka vendosur nëse do të pranojë garancinë me tre apartamente për Janeva për të dalë ajo nga burgu. Më parë, Apeli nuk e konsideroi propozimin sepse Gjykata e parë e Shkupit e refuzoi atë si të pabazuar pa marrë një vendim të saktë.

Ish shefja e PSP-së vikendin e kaluar u shtrua në spitalin privat Zhan Mitrev. Mjekët i kryen ekzaminime të hollësishme pasi siç thanë nga mbrojtja e saj, ajo u dërgua në spital në gjendje para-infarkti dhe me dhimbje në gjoks. Janeva u kthye në Shutkë të hënën pasi mjekët përcaktuan se ajo ishte në gjendje më të mirë. Janeva nuk dha dëshmi për Prokurorinë e Krimit të Organizuar. Ruskoska e akuzon për shpërdorim të pozitës së saj zyrtare duke ia lehtësuar pozicionin biznesmenit Orce Kamçev, dhe për kundër-shërbim mori 50,000 euro dhe mobile në vlerë 5,000 euro. Përveç Janevës, në Reket janë akuzuar Bojan Jovanovski dhe Zoran Milevski-Kiçeec për zhvatje të 1.5 milion eurove nga biznesmeni Kamçev. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2019 22:05