Tregtia elektronike rritet me 49% si pasojë e COVID-19

Tregtia elektronike rritet me 49% si pasojë e COVID-19

Sipas të dhënave të reja nga Indeksi i Ekonomisë Dixhitale të Adobe, tregtia elektronike amerikane u rrit me 49% në prill, krahasuar me periudhën fillestare në fillim të marsit para se të hynin në fuqi kufizimet e pandemisë.

Artikujt ushqimor në internet ndihmuan në rritjen e shitjeve, me një rritje prej 110% të shitjeve ditore midis marsit dhe prillit.

Ndërkohë, shitjet elektronike u rritën 58% dhe shitjet e librave janë dyfishuar.

Adobe punoi me 80 nga 100 shitësit më të mëdhenj në internet për të mbledhur të dhënat e saj. Numrat tregojnë se konsumatorët janë të gatshëm të shpenzojnë për produkte që do t’i ndihmojnë atyre të menaxhojnë krizën nga COVID-19. Kjo përfshin, në pjesën më të madhe, blerjen dhe shpërndarjen e ushqimeve në internet.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 14 Maj, 2020 22:54

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.