Tumblr do të fshijë miliona postime

Desk
By Desk May 6, 2020 23:08

Tumblr do të fshijë miliona postime

Në një postim që u botua të hënën, kompania thoshte se pjesa më e madhe e fjalës së urrejtjes që ajo gjeti buronte nga bloget që ishin përfunduar tashmë.

Tumblr thotë se pasi që rebelimet “rrallë përmbajnë llojin e kundër-fjalimit që shërben për të mbajtur nën kontroll retorikën e urrejtjes”, është dashur të ndryshojë qasjen e tij për të ndaluar që ato ide të përhapen të padiskutueshme.

“Ne identifikuam gati njëmijë bloge të cilat u pezulluan më parë për shkelje të qarta të politikave tona kundër gjuhës së urrejtjes. Shumica e tyre ishin bloge të lidhura me nazistët. Në fillim të kësaj jave, filluam procesin e heqjes së të gjitha riblerjeve që rrjedhin nga postimet origjinale në ato bloget e pezulluara më parë ”, tha kompania.

Rreth 4,47 milion riblogime me sa duket janë fshirë si pjesë e këtij procesi, shkruante Tumblr në postim. Tani e tutje, të gjitha bloget e pezulluara për fjalën e urrejtjes do të vlerësohen nga gjiganti social, dhe tani do të marrin në konsideratë rebelimet për fshirjen masive nëse e sheh të nevojshme.

Faqet e mediave sociale e kanë parë të vështirë për të balancuar fshirjen e përmbajtjes së urrejtur me mbrojtjen e lirisë së fjalës, diçka që komuniteti Tumblr në përgjithësi e konsideron jetësore.

Desk
By Desk May 6, 2020 23:08