Tusk për “Gardian”: BE bëri gabim të madh, veçmas ndaj Shkupit

Tusk për “Gardian”: BE bëri gabim të madh, veçmas ndaj Shkupit

Bregziti është një nga gabimet më spektakolare në historinë e BE-së, por gabim i madh është edhe “jo”-ja franceze për liderët e Ballkanit Perëndimor veçmas për Shkupin, konsideron Donalld Tusk në intervistën e parë pas largimit nga funksioni kryetar i Këshillit Evropian.

Tusk i cili mburret me njohuri për historinë evropiane, ka qenë kritik edhe për refuzimin e Makronit të hapë bisedime me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.

“Mendoj se është bërë një gabim i madh strategjik dhe politik…, pas kaq shumë përpjekjesh dhe sakrificë, veçmas në Shkup”, ka thënë Tusk i cili pas largimit nga pozicioni lider në Këshillin e BE-së është zgjedhur për kryetar të ri të Partisë Popullore Evropiane (PPE), grupacion më me numër në Parlamentin Evropian.

 

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 6 Dhjetor, 2019 13:23

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA