UNShM: Nuk jemi kontaktuar nga deputetët

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Qershor, 2023 19:17

UNShM: Nuk jemi kontaktuar nga deputetët

Unioni i Nxënësve të Shkollave të Mesme ka dorëzuar nismë në Gjykatën Kushtetuese për vlerësimin e kushtetutshmërisë së dispozitave aktuale në Ligjin për Arsimin e Mesëm, konkretisht nenit 41a.

Përveç shkollave private, nga Unioni i Nxënësve kërkojnë edhe transport falas për nxënësit e shkollave të mesme me nevoja të veçanta arsimore të vendosur në shtëpitë shtetërore, për ata që jetojnë më pak se dy kilometra e gjysmë larg shkollës dhe për nxënësit me praktikë.

Nxënësit e shkollave të mesme thonë se nuk janë kontaktuar deri më tani nga asnjë deputet.

“Gjendja aktuale ligjore nuk i trajton nxënësit e shkollave të mesme në mënyrë të barabartë. Ekzistojnë disa kategori të nxënësve të cilët janë të përjashtuar nga e drejta për transport falas publik. Sipas numrit, këtu prijnë nxënësit e shkollave private, mirëpo nxënësit e shkollave profesionale të cilët ndjekin praktikë feriale gjatë pushimit veror dhe dimëror nuk kanë të drejtë për transport të organizuar gjatë pushimeve. E praktika feriale është obligim shkollor e rregulluar edhe me ligj, edhe me rregullore.”, – tha kryetari i Lidhjes së nxënësve të shkollave të mesme, Lluka Paviqeviq.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Qershor, 2023 19:17
  • Ndiqeni faqen tonë në Facebook për lajmet më të fundit dhe për prodhimet tona më të reja multimediale.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Instagram me përmbajtje të veçantë dhe informuese – fotogaleri, video dhe infografika.
  • Abonohuni në kanalin tonë në Youtube për videove ekskluzive nga të katër anët e globit.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Twwiter për t’u informuar vazhdimisht për zhvillimet më të fundit në Maqedoninë e Veriut, në rajon dhe në botë.