Ura më e rrezikshme në botë shtrihet mbi “pyllin e gurit”

Ura më e rrezikshme në botë shtrihet mbi “pyllin e gurit”

“Pylli i gurit” Tsingy ndodhet në Parkun Kombëtar Tsingy de Bemahara në Madagaskar.

Që nga viti 1990, ura ka qenë nën mbrojtjen e UNESCO-s falë bukurisë së pabesueshme dhe faktit se atje jeton një numër i madh kafshësh të kërcënuara nga zhdukja.

Emri Tsingy përshkruan peizazhin e pabesueshëm, dhe vjen nga fjala “mitsingitsingia”, që do të thotë “duke ecur nëpër hundë”.

Peizazhi i pazakontë është rezultat i erozionit të tokave gëlqerore.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 6 Mars, 2019 22:39

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA