Ushqimi lokal është më i miri për shëndetin tonë

Ushqimi lokal është më i miri për shëndetin tonë

Ushqimet e prodhuara në vendin ku jetojmë janë më të mira për shëndetin tonë dhe janë më të sigurta për të konsumuar, thonë ekspertët e sigurisë ushqimore. Ata theksojnë se pavarësisht nga ndotja, produktet vendase janë më të përshtatshme për mikroflora tashmë të krijuar në organizëm, përcjell FLAKA.

Mënyra e shpejtë e jetës, braktisja e zakoneve tradicionale dhe vlerave të tilla si dreka familjare, konsumimi i ushqimeve jo-autoktone dhe gjenetikisht të modifikuara mund të shkaktojnë çrregullime të rënda të zorrëve që shkaktojnë sëmundje malinje të zorrës së trashë dhe traktet digjestive që janë në rritje, paralajmërojnë mjekët.

Njerëzit duhet të jenë të vetëdijshëm dhe të informohen siç duhet se cilat ushqime i konsumojnë, jo duke përdorur këshilla nga rrjetet sociale dhe interneti, por më tepër të lexojnë deklaratat e produkteve ushqimore që ata blejnë. Kjo pasi ka më shumë prodhues në treg, dhe agjencia kompetente e kontrollit të ushqimit nuk mund të marrë mostra nga çdo produkt, por e bën atë rastësisht, e cila, sipas ekspertëve, është vetëm rreth dy përqind e ofertës totale. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 12 Qershor, 2019 22:46

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

MARKETING