Vaksinat e gripit nuk kanë ardhur ende, por autoritetet bëjnë thirrje për vaksinime

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Nëntor, 2021 21:12

Vaksinat e gripit nuk kanë ardhur ende, por autoritetet bëjnë thirrje për vaksinime

Vaksinat janë ende në frigorifer jashtë vendit, ndërkohë që gripi ka nisur tashmë të përhapet në të gjithë vendin. Ditën e dielë, 25-31 tetor, Instituti i Shëndetit Publik ka marrë rezultatet për 73 raste të konfirmuara të infektimit me virusin e gripit. Në pjesën perëndimore të vendit deri më tani ka më së shumti – Dibër 33, Ohër 30, Gostivar 23. Këto shifra të ISHP-së janë konfirmim se sezoni i gripit ka filluar. Në një pjesë të deklaratës së tyre të publikuar më 5 nëntor, ata theksojnë vaksinimin që është ende në pritje, përcjell FLAKA.

Këtë apel apo rekomandim për qytetarët e përcjell edhe Qendra Shëndetësore e Shkupit. Drejtori, dr. Isjanovski, thotë se çdo ditë presin pjesën e tyre nga 40 mijë vaksinat e porositura, për t’i shpërndarë te pacientët nga grupet e rrezikut.

Të dhënat e Termini Im thonë se 20158 persona të siguruar që janë në një nga pesë grupet e rrezikut tashmë janë regjistruar në vakcinacija.mk për të marrë vaksinën e gripit sezonal. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Nëntor, 2021 21:12

09
Dhj
09
Dhj
Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot vendosi që të miratoje Programin për mbështetjen e mediave...
09
Dhj
Ministria e Financave, në kuadër të procesit transparent dhe inlkuziv që po zbaton në krijimin...
09
Dhj
Personat e interesuar juridikë apo fizikë mund të instalojnë pa leje termocentrale fotovoltaike në shtëpit...