Vaksinat e para kundër Kovid 19 do të arrijnë në mars

Redaksia
By Redaksia 1 Dhjetor, 2020 15:17

Vaksinat e para kundër Kovid 19 do të arrijnë në mars

Marrëveshja me Kovaks të cilën e ka nënshkruar Maqedonia e Veriut parasheh gjithsej 883 mijë doza të vaksinës kundër virusin korona, pra për gjithsej 20% të qytetarëve, për shkak se është e nevojshme që të merren nga dy doza.

Me vaksinat e para parashihet vaksinimi i grupeve të rrezikut siç janë punonjësit e shëndetësisë, të sëmurit kronik dhe të moshuarit. Pas kësaj, gjithsesi që planifikohet porositja e dozave tjera për vaksinimin e qytetarëve tjerë. 

Për momentin këto vaksina shkojnë merren nga dy doza, që do të thotë se ka efekt të konfirmuar mbrojtës për vetëm 6 muaj, në të ardhmen, pritat që vaksina kundër Kovid 19 e cila do të merret një herë në vit.  

 
Redaksia
By Redaksia 1 Dhjetor, 2020 15:17