Varhelyi: Mirëpres “mini-Shëngenin”, por…

Varhelyi: Mirëpres “mini-Shëngenin”, por…

Komisionari i Zgjerimit i BE-së Oliver Varhelyi tha se iniciativa për krijimin e një “mini-Shëngeni” midis vendeve të Ballkanit Perëndimor është i mirëseardhur, me kusht që të gjithë në rajon të mund të bashkohen me të.

“Unë e mirëpres iniciativën, por siguroj që kushdo që interesohet për rajonin mund të përfshihet në çdo kohë,” tha ai. Në debatin para Komisionit për Punë të Jashtme të Parlamentit Evropian, komisionari i Zgjerimit tha se “çdo bashkëpunim rajonal” midis vendeve të Ballkanit Perëndimor përpara pranimit në Bashkimin Evropian ishte “i mirëpritur”.

Varhelyi tha se “mini-Shëngeni” do të lehtësonte kalimin e kufijve, do të ndihmonte tregtinë dhe kontaktet midis njerëzve në Ballkanin Perëndimor. “Unë mirëpres idenë e një mini-Shëngen, por vendos edhe një kusht. Bëni atë të arritshëm për të gjithë në Ballkanin Perëndimor,” porositi ai. Alsat

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 5 Dhjetor, 2019 09:34

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.