Vazhdohet deri të premten afati për aplikim për subvencionim të pagave

Desk
By Desk November 10, 2020 21:37

Vazhdohet deri të premten afati për aplikim për subvencionim të pagave

Afati i fundit për aplikim nga kompanitë për ndihmë shtetërore për pagën, zgjatet deri të Premten, përcjell FLAKA.

Afati i fundit për kompanitë që dëshirojnë të marrin ndihmë shtetërore për pagimin e pagave do të zgjatet deri të Premten. Procesi që supozohej të mbaronte sot as nuk filloi. Arsyeja – administrative. Ligji për Mbështetjen Financiare është publikuar në Gazetën Zyrtare, por jo edhe Rregullorja. Pa një Rregullore, ku duhet të përcaktohet forma dhe pamja e formularit, DAP nuk mund të drejtojë sistemin për marrjen e llogaritjeve. Nga atje ata thonë se gjithçka është gati. Sapo të publikohet në Gazetën Zyrtare, kompanitë do të mund të aplikojnë.

Sipas llogaritarëve, zgjatja e afatit është e pashmangshme. Problemi më i vogël për ta është se ata do të kenë një punë të dyfishtë, dhe më i madhi është për pronarët që do të duhet të paguajnë pagën deri në datën 15 nga xhepi i tyre, edhe pse ata menduan se shteti do ta mbulonte këtë kosto.

DAp pret që rreth 20 mijë kompani do të aplikojnë për pagimin e pagave për tetor, nëntor dhe dhjetor. 70 milion euro janë ndarë dhe 83,000 vende pune janë planifikuar të mbështeten që mos shuhen. FLAKA

Desk
By Desk November 10, 2020 21:37