“Vdekja e bardhë”: Ja sa sheqer mund të marrim çdo ditë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 28 Gusht, 2018 22:52

“Vdekja e bardhë”: Ja sa sheqer mund të marrim çdo ditë

Ndërsa zgjidhni ushqime të shëndetshme, kjo nuk do të thotë që ju mund të relaksoheni dhe hani sa më shumë që dëshironi.

Kjo është veçanërisht e vërtetë për ushqimet e pasura me sheqer, qoftë natyrale apo artificiale.

Këto ditë, këshilla të ndryshme për konsumimin e pijeve dhe ushqimeve të sheqerit mund të gjenden në internet, por është mirë të dimë që rekomandimi zyrtar për futjen e përditshme të sheqerit nuk ekziston.

Megjithatë, disa organizata e kanë përcaktuar limitin ditor, në bazë të të cilit mund të përcaktojmë kontributin tuaj të kësaj çështjeje.

Administrata e ushqimit dhe drogës (FDA) sugjeron që sasia totale e kalorive të përditshme të shtuara në sheqer nuk duhet të përfaqësojë më shumë se 10 për qind, transmeton KosovaPress.

Nëse dieta juaj bazohet në marrjen e 2.000 kalorive, kjo do të thotë që ju duhet të merrni 52 gramë sheqer në ditë, ose 364 gramë sheqer në javë.

Nga ana tjetër, Organizata Botërore e Shëndetësisë sugjeron që çdo ditë duhet të merren 25 gramë ose 175 gramë në javë.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 28 Gusht, 2018 22:52