Veç jetëve të njerëzve, humbje dhe nga trashëgimia kulturore

Veç jetëve të njerëzve, humbje dhe nga trashëgimia kulturore

Përveç humbjeve tragjike të jetëve, Shqipëria sot ka pësuar dhe humbje në anën e kulturës historike.

Muret mijëra vjeçare të kalasë së Durrësit janë shembur pjesërisht, ndërkohë që edhe kalaja e Krujës, një nga simbolet e historisë sonë, ka pasura krisje të thella.

Kalaja a Prezës po ashtu ka marrë dëme domethënëse, por niveli i saktë i humbjes do të bëhet i ditur pas një vlerësimi të detajura të situatës.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 26 Nëntor, 2019 22:58

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.