Vegjetariani u kërkon fqinjëve të mbyllin dritaret shkaku i erës së mishit

Desk
By Desk March 3, 2020 22:43

Vegjetariani u kërkon fqinjëve të mbyllin dritaret shkaku i erës së mishit

Përçarja midis vegjetarianëve dhe jo vegjetarianëve vazhdon të rritet. Një email nga një vegjetarian u bë viral pasi ai u kërkoi fqinjëve të mbajnë dritaret mbyllur ndërsa gatuanin, pasi era e mishit ishte “fyese”.

E-maili në Twitter ishte postuar nga një prej fqinjëve të një vegjetariani pa emër, i cili jeton në periferi të San Franciskos.

“Ju lutemi mbyllni dritaret ndërsa gatuani mishin. Si një vrapues vegjetarian, është e vështirë për mua në këtë kohë të vitit kur temperatura rritet dhe fqinjët fillojnë të hapin dritare. Disa mbrëmje të javës i drejtoj rreth orës së darkës dhe mund të nuhas atë që gatuajnë njerëzit kur dritaret e tyre janë të hapura. Kohët e fundit, unë shpesh kam nuhatur mish, i cili është fyes, dhe shpresoj se mund të tregoni respekt ndaj fqinjëve që hanë ushqime me bazë bimore,” thuhet në email që provokoi reagime të shumta në rrjetin shoqëror.

Një vrapues vegjetarian ftoi fqinjët të bëjnë hulumtime dhe të bashkohen me lëvizjen e vegjetarianëve.

Desk
By Desk March 3, 2020 22:43