Vjedhësit e druve dhe zjarret kërcënimi më i madh për pyjet në RMV

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka August 10, 2019 22:02

Vjedhësit e druve dhe zjarret kërcënimi më i madh për pyjet në RMV

Zjarri i madh pyjor që ndodhi në malin Ponikva alarmoi institucionet, por gjithashtu shqetësoi ata që të mos përsëriten zjarret e shkurtit dhe marsit, kur kishte rreth 200 zjarre në vend për shkak të djegies të kashtave. Dëmi u vlerësua atëherë në një milion euro, por pronarët e pyjeve dhe ekspertët thonë se humbjet janë shumë më të mëdha. Pylli Ponikva është rreth 40 vjeç dhe është mbjellë nga njerëzit, dhe sipas zjarrfikësve shkatërrohet nga dora e njeriut. Rindërtimi i tij do të zgjasë përsëri gjysmë shekulli, përcjell FLAKA.

Zjarre të tilla të mëdha pyjore kujtojnë qeverinë lokale dhe qendrore të investojë në pajisje dhe automjete. Vjetërsia e automjeteve të zjarrfikësve varion nga 20 në 50 vjeç.

Fushata për mbrojtje nga zjarret në pyje po zbatohet nga Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim. Apeli është që të mos hedhni cigare, shishe qelqi, të mos digjen barishte. Kushdo që sheh një zjarr duhet menjëherë të lajmërojë zjarrfikësit. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka August 10, 2019 22:02