VMRO dhe LSDM përplasen se kush ka menaxhuar më mirë me ELEM-in

Desk
By Desk March 7, 2020 20:58

VMRO dhe LSDM përplasen se kush ka menaxhuar më mirë me ELEM-in

Menaxhimi i SHA ESM, ish-ELEM, në janar 2017, dhe ndoshta strukturat më të gjera të nivelit shtetëror, kanë përgatitur situatën në kompaninë e energjisë që ajo të jetë e përshtatshme për importe të shtrenjta të energjisë elektrike, tha sot drejtori i Elektranave të Maqedonisë së Veriut në një konferencë për shtyp, Vasko Kovaçevski, përcjell FLAKA.

Sipas tij, lideri aktual i VMRO-DPMNE opozitare Hristijan Mickoski, i cili drejtoi ELEM gjatë asaj periudhe, në janar 2017 importoi energji elektrike me një çmim deri në 240 euro për MWh dhe harxhoi 5.600.000 euro.

“Përgatitjet për import kishin filluar më herët, kur më 29 dhjetor 2016, Mickovski kërkoi nga Komisioni Rregullator i Energjisë që t’u dërgonte atyre rregullat për furnizimin me energji elektrike. Më 5 janar 2017, ata marrin një vendim nga Komisioni Rregullator për të aprovuar rregullat e furnizimit me energji elektrike, dhe menjëherë, më 8 janar, të fillojë importin e shtrenjtë të energjisë elektrike Oslomej”, tha Kovaçevski.

VMRO-DPMNE u përgjigj se ka pasur tre herë më shumë tenderë të anuluar në AD ELEM që kur ishte drejtor Kovaçevski.

“Numri i tenderëve të anuluar në 2019 kur Kovaçevski është drejtor në krahasim me 2017 është rritur nga 149 në 409”, thanë nga partia.

“SH.A. ELEM është një nga institucionet më të mëdha në Republikën e Maqedonisë dhe një institucion që është në 10 botuesit më të mëdhenj të tenderëve dhe prokurimeve publike. Kjo është arsyeja pse Vasko Kovaçevski është emëruar si drejtor, në mënyrë që të mund të kryejë prokurimet publike dhe tenderët e AD ELEM dhe REK Manastir, sipas Zaevi. Transparenca është një anë e dobët e LSDM-së dhe Zoran Zaev, kështu që gjatë vitit 2019, duhet të theksojmë se rreth 57% e të gjithë tenderëve të publikuar në Republikën e Maqedonisë kanë përfunduar me një ose dy ofertues në 4 sy”, pretendon VMRO-DPMNE. FLAKA

Desk
By Desk March 7, 2020 20:58