VMRO-DPMNE do të kërkojë Bogoevskit të mos udhëheqë komisionin për mandatin e Gruevskit

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 16 Maj, 2019 21:50

VMRO-DPMNE do të kërkojë Bogoevskit të mos udhëheqë komisionin për mandatin e Gruevskit

Grupi parlamentar i VMRO-DPMNE do të kërkojë Pavle Bogoevskit të tërhiqet nga Komisioni për Çështjet Procedurale dhe të Detyrueshme të Imunitetit dhe të hënën dikush tjetër të udhëheq me të, mëson Telma, përcjell FLAKA.

Burime partiake thonë se Bogoevski nuk ka moral dhe besueshmëri për të udhëhequr seancën në të cilën duhet të hiqet mandati i Nikolla Gruevskit.

Për shkak të kësaj, në vend të një diskutimi konstruktiv, mund të pritet që sesioni të shkojë në një atmosferë të tensionuar me ndërprerje të shumta politike dhe të zgjasë për 15 ditë.

Nuk është e qartë se çfarë do të jetë epilogu dhe do të arrijë shumica e pushtetit në sigurimin e 80 vota për të privuar Gruevskin nga mandati i tij.

Grupi parlamentar i VMRO-DPMNE ende nuk ka ndërtuar një pozicion.

Ata mendojnë se ka të bëjë me defokusimin e publikut nga problemet reale dhe rindërtimi i shpallur i qeverisë.

LSDM pret që të gjithë deputetët të votojnë për marrje të mandatit të Gruevskit, sepse sipas Rregullave plotësohet kërkesa për një mungesë të pajustifikuar gjashtëmujore nga puna e Parlamentit.

BDI do të votojë për heqjen e mandatit të Gruevskit.

Tetë deputetët nga grupi i pavarur parlamentar i VMRO-DPMNE-së janë akoma taktikë dhe nuk tregojnë se si do të votojnë.

Nikolla Gruevski, i cili ka azil politik në Budapest, ka munguar në mënyrë të pajustifikuar për më shumë se gjashtë muaj, duke përmbushur të gjitha kushtet për heqjen e mandatit të tij si deputet. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 16 Maj, 2019 21:50

ETC FESTON