VMRO-DPMNE ende po shqyrton nëse do të marrë pjesë në zgjedhjet për kryetar të Komunës së Shtipit

Desk
By Desk November 6, 2020 21:22

VMRO-DPMNE ende po shqyrton nëse do të marrë pjesë në zgjedhjet për kryetar të Komunës së Shtipit

Një ditë para afatit të fundit për dorëzimin e kandidaturave për kryetar të Komunës së Shtipit, VMRO-DPMNE pa një qëndrim të qartë. A do të insistojë në kërkesën për shtyrjen e zgjedhjeve apo nesër në mesnatë do të emërojë kandidatin e saj, përcjell FLAKA.

Kjo parti, për shkak të pandemisë, publikisht kërkoi shtyrjen e zgjedhjeve të parakohshme për kryetar në Shtip. Argumenti i tyre kryesor është rritja e numrit të pacientëve dhe të shtruar në spital me koronavirus, por ata nuk do të paraqesin zyrtarisht iniciativën e tyre në Parlament.

“Nesër është një takim i ri i Komitetit Ekzekutiv. Vendimi varet nga shumë faktorë. Ne do të shqyrtojmë të gjitha opsionet. Ne do të marrim një vendim me kujdes, por kjo gjithashtu varet nga përgjigja e institucioneve në kërkesën tonë”, thonë nga VMRO-DPMNE për TV 24.

Kandidaturat e kandidatit të pavarur Trajçe Mitev, LSDM dhe TMRO tashmë janë dorëzuar në Komisionin Komunal të Zgjedhjeve – Shtip, dhe LSDM tashmë është përgjigjur se nuk po konsideron shtyrjen e zgjedhjeve. Ata mendojnë se po udhëheqin sondazhet në Shtip dhe e vlerësojnë kërkesën e VMRO DPMNE si frikë nga humbja.

Dega e Shtipit e LSDM-së thotë se zgjedhjet janë shpallur, kandidati i tyre kardiologu Sashko Nikollov është konfirmuar dhe ata do të respektojnë afatet ligjore.

“Ne besojmë se dita e zgjedhjeve do të jetë e sigurt. Ashtu si në zgjedhjet e korrikut, të gjitha protokollet do të ndiqen. Ne jemi të gatshëm edhe në kushtet e një pandemie për të filluar fushatën brenda afateve të përcaktuara ligjërisht për këtë”, thotë Aleksandar Kangalov, Kryetar i LSDM Shtip.

Opozita shqiptare po propozon gjithashtu një shtyrje të zgjedhjeve për kryetar komune në Pllasnicë. Ata mendojnë se është më mirë të emërohet duke vepruar deri në zgjedhjet e rregullta lokale në tetor të vitit të ardhshëm. Por BDI është kundër kësaj ideje.

Mënyra e vetme për të shtyrë zgjedhjet e parakohshme për kryetarët e komunave është që Kryetari i Kuvendit të ndryshojë vendimin duke i shpallur ato, por meqenëse nuk ka ndonjë iniciativë zyrtare ose marrëveshje politike, është e sigurt që banorët e Shtipit dhe Pllasnicës do të zgjedhin kryetar komune në 13 dhjetor. FLAKA

Desk
By Desk November 6, 2020 21:22