VMRO-DPMNE në protestë, Mickovski: Jo në Evropë të asimiluar

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 2 Korrik, 2022 20:00 Updated

VMRO-DPMNE në protestë, Mickovski: Jo në Evropë të asimiluar

Me protestë para godinës së qeverisë VMRO-DPMNE dhe përkrahësit e saj i than jo propozimit të ri francez që ka të bëjë me zhbllokimin e procesit integrues të vendit. Kryetari i kësaj partie tha se nuk kemi nevojë për evropën nëse duhet të asimilohemi.

“Sot Maqedonia po zgjohet.Populli maqedonas dhe qytetarët e maqedonisë nuk do ti harrojë të gjithë ata që nga sot për një apo dy ditë me firmosje duan t’i japin fund Maqedonisë. Ne nuk na duhet Evropa nëse duhet të asimilohemi, unë nuk dua të jem në Evropë sepse kam të drejtë të jem maqedonas që flet gjuhën maqedonase dhe që lufton për Maqedoninë e tij dhe identitetin e tij për kulturën e tij për historinë e tij për trashëgiminë. Këtë dua ta përcjell sot dhe këtë po thonë këta dhjetëra mijëra qytetarë.”, tha kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickovski.

Kundër propozimit francez është deklaruar edhe e Majta e Dimitar Apasievit ndërkohë që kryetari i Lidhjes Demokratike në Maqedoni dhe partneri i koalicionit në Qeveri, Pavle Trajanov, kërkon referendum për propozimin francez. Sipas tij, opinioni i qytetarëve duhet të jetë faktori përfundimtar dhe vendimtar për propozimin, i cili ende duhet të kalojë nëpër një sërë filtrash.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 2 Korrik, 2022 20:00 Updated

28
Nën
Pasi sot Shkupi u bllokua nga dhjetëra autobusë urbanë të dy shoqatave transportuese private, si...
28
Nën
Kur e mora përgjegjësinë e kryeministrit para 10 muajsh, haptas u thashë të gjithëve: qëllimi...
28
Nën
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti mori pjesë në ngjarjen publike në temën:...
28
Nën
Rektori i Universitetit ka shkruar një postim pas reagimeve të shumta në rrjetet sociale, pasi...