Zaev: Ambasadorët e huaj kanë vendosur të qëndrojnë gjatë krizës në vend që të shkojnë në shtëpi

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 2, 2020 22:14

Zaev: Ambasadorët e huaj kanë vendosur të qëndrojnë gjatë krizës në vend që të shkojnë në shtëpi

Bankat duhet të llogaritin normat e interesit gjatë vonesës së ripagimit të kredisë, por ne kërkojmë që interesi i tillë të zvogëlohet, tha kreu i LSDM-së, Zoran Zaev, për Kanal 5, përcjell FLAKA.

“Ekziston një mundësi para qeverisë që të nxjerrë një dekret dhe të urdhërojë bankat, drejtorin dhe interesin ta shtyjnë atë për të paktën tre muaj, por qytetarët duhet të dinë që bankat u japin hua parave qytetarëve të tjerë dhe paguajnë interes për ato kursime. Nëse nuk paguajnë interes, qytetarët do të tërheqin kursimet e tyre dhe sistemi bankar do të shembet. Kjo është arsyeja pse u lihet bankave të vendosin dhe kudo në Serbi, Kroaci, Mal të Zi, interesi llogaritet gjatë vonesës. Kërkojmë që interesi i tillë të zvogëlohet”, tha Zaev.

Ai vuri në dukje se vendi po përballet mirë me pandeminë e koronavirusit, dhe një nga treguesit e kësaj është fakti që, sipas liderit të LSDM-së, shumë ambasadorë kanë vendosur të qëndrojnë këtu dhe jo të shkojnë në vendlindjet e tyre. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 2, 2020 22:14