Zaev: Automjetet e zhurmshme do të largohen përkohësisht nga trafiku

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 5, 2019 21:50

Zaev: Automjetet e zhurmshme do të largohen përkohësisht nga trafiku

Ndryshimet në Ligjin për Sigurinë në Trafikun Rrugor do të largohen përkohësisht automjetet që bëjnë shumë zhurmë dhe prishin rendin dhe qetësinë publike, njoftoi Kryeministri Zoran Zaev në Facebook, përcjell FLAKA.

Në seancën e sotme, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi propozime dhe ndryshime në një seri ligjesh nën juridiksionin e Ministrisë së Brendshme, në mënyrë që të përputhej me Ligjin e miratuar më parë për kundërvajtje.

Ligji për Sigurinë në Trafikun Rrugor parashikon ulje të ndjeshme të gjobave dhe do të arrijë nga 15 deri në 250 euro si kufiri më i lartë, përveç veprave të rrezikshme për jetën që mbeten të njëjta, dhe urdhri i detyrueshëm i pagesës do të shfuqizohet, pra të gjitha urdhërat e pagesave do të jenë kundërvajtje.

Përveç dispozitave penale, pjesëmarrja e trotinetëve elektrikë në trafik është e rregulluar edhe me qëllim të mbrojtjes së atyre që i drejtojnë ata, por edhe për të mbrojtur qytetarët me dispozita që nënkupton përcaktimin e vendit të lëvizjes së trotineteve, kufirin e moshës për administrimin e këtij lloji të automjetit në trafik si dhe detyrimin për të përdorur pajisje mbrojtëse. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 5, 2019 21:50