Zaev: Jam i bindur se e gjithë Maqedonia do të marrë vendim historik

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 18 Shtator, 2018 20:55

Zaev: Jam i bindur se e gjithë Maqedonia do të marrë vendim historik

Jam i bindur se e gjithë Maqedonia do të marrë vendim historik. Ky është një shans që nuk lëshohet. Njerëzit tanë e dinë se sa e rëndësishme është të humbasë kjo mundësi, tha Kryeministri Zoran Zaev në një tribunë në Kratovë të organizuar nga Koalicioni “Për Maqedoninë Evropiane” për referendumin e ardhshëm, përcjell FLAKA.

Qytetarëve të Kratovës ai u tha se nëpërmjet tyre do të preknin zërin e atyre bashkëqytetarëve që bëjnë llogaritje nëse nuk dalin, do të ndalojnë të ardhmen e Maqedonisë. – Kjo është e imja, e jotja, Maqedonia e tyre. Nuk kemi më shumë arsye, argumente, plan B ose plan C që ne mund të shpresojmë”, tha Zaev në atë kontekst.

Ai vuri në dukje se 27 vjet Maqedonia ka një vendosmëri të qëndrueshme për NATO dhe BE.

“Këtë e dinë të gjithë kush dëshiron të ketë paqe, stabilitet dhe siguri se duhet të jemi anëtarë të NATO-s. Ne jemi ende në afërsi të anëtarësimit të plotë në NATO dhe më në fund për të hapur kapitujt në negociatat me Bashkimin Evropian”, tha Zaev.

Ai shtoi se “të mësuar nga e kaluara, kemi bëmrë vendime të mëdha me të cilën e kemi bashkuam Maqedoninë brenda vendit kryesisht në nivel etnik”. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 18 Shtator, 2018 20:55