Zaev: Kam biseduar me Bexhetin, për të kthyer drejtësinë

Zaev: Kam biseduar me Bexhetin, për të kthyer drejtësinë

Kryeministri Zaev ndëkorhë thotë se ai biosedon me të gjithë krerët e komunave kur bëhet fjalë për problem që I brengosin qytetarwt e në të cikat qeveria mund të ndihmojë.

Zaev thotë se me Bexhetin ka biseduar për problemin e përhapjes së ndërtimeve pa leje , duke I kërkuar të veprohet sipas ligjeve përmes institucioneve të sistemit.

Me Bexhetin si koodinator i ekipit të drejtësisë së BDI-së, kam biseduar edhe për shumë cështje të tjera të rëndësishme për marrjen e datës nga BE.

Edhe për ligjin ende të pamiratuara të Prokurorisë së Përgjithshme, ligjet e gjykatave dhe Këshillit Gjyqësor por edhe se si ato ligje që janë sjellë të implementohen e të funksionojnë, kam biseduar se të gjithë pjesmarrësit në institucionet e dretësisë që janë zgjedhur në parlament, duhet të jenë shembull për të tjerët në sistemin e drejtësisë e të sjellin vendime, e jo me arsyetime të lloj-llojshme të stërzgjasin marrjen e vendimeve.

Përsëris edhe një herë qëndimin tim se shteti I së drejtës mund të arrihet vetëm nëse lejojmë që drejtësia të funksionojë pa presion për shtyrjen e vendimeve.

Bexheti politikanët dhe qytetarët e dinë se shtyrja e vazhdueshme e vendimeve në Këshillin Gjyqësor, Gjykatën e Lartë dhe ato të Apelit, janë ndër arsyet kryesore serioze për kthimin e ngadaltë të shtetit ligor dhe funksionimit të së drejtës thuhet në reagimin e kryeministrit Zaev.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 13 Gusht, 2019 20:13

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.