Zaev: Le të hapen të gjitha çështjet mjedisore, nuk ka më të rëndësishme për ne sesa shëndetësia

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 12, 2019 21:23

Zaev: Le të hapen të gjitha çështjet mjedisore, nuk ka më të rëndësishme për ne sesa shëndetësia

Kryeministri Zoran Zaev në prag të seancës së qeverisë në Tetovë theksoi se për këtë grup politik më e rëndësishmja është shëndeti i qytetarëve dhe për këtë arsye është vendosur me kujdes kur bëhet fjalë për fushat e mbrojtjes së mjedisit. Ai tha se qeveria do të ndalonte një pjesë të vendimit për ndërtimin e hidrocentraleve të vegjël nëse ndikon në ekologjinë dhe shëndetin e popullatës, përcjell FLAKA.

“Në të gjitha parqet nacionale dhe zonat e mbrojtura, ne nuk i aprovojmë vendet madje edhe aty ku kanë filluar iniciativat për të mbrojtur rajone të caktuara. Le të hapen të gjitha pyetjet nuk janë më të rëndësishme për ne sesa shëndeti. Nëse duhet të ndërtoni 20-30 hidrocentrale të vegjël në tre vitet e ardhshme, lërini të ndërtojnë 10-15, por të jenë miqësore me mjedisin. Hidrocentralet e vogla me burime ekologjikisht miqësore janë gjithashtu miqësore me mjedisin sepse uji është një burim i pashtershëm dhe nuk dëmtohet, kështu që vazhdon të rrotullohet një turbinë që prodhon energji që do të thotë ulje e karbonit. Ne jemi transparent dhe gjithmonë reagojmë me institucionet”, tha Zaev.

Në lidhje me protestat e anëtarëve të partive të Aleancës për Shqiptarët, Besa dhe VMRO-VMRO përpara ndërtesës komunale të Tetovës për shkak të masave të mos-marra Zaev deklaroi se ata kanë të drejtë të shprehen dhe tregoi, sipas tij, shembuj të punës së bërë.

“Liria e protestës është një e drejtë supreme demokratike. Ne jemi transparent, por le të bëjmë një rezyme. 11 vjet në pushtet nuk bënë asgjë. Ne gjetëm vetëm 10 milion euro. Në vend të monumenteve ne bëjmë gazifikimin. Ne e dimë se mbyllja e Jugohrom do të na kushtojë vota, por nuk do të funksionojë derisa të vendosim filtra, të gjithë marrim frymë në të njëjtin ajër. Ne kemi lënë mënjanë 15 milion euro për të pasur sukses në luftën kundër ndotjes së ajrit. Ne do t’i zgjidhim çështjet së bashku me pushtetin qendror dhe lokal”, tha Zaev.

Masa, duke zëvendësuar sobat e drurit me inverter, tha kryeministri, beson se në një realizim deri në fund të nëntorit. Ai theksoi se duhet të respektohen procedurat ligjore dhe se objektivi janë 10 mijë qytetarë të cilët mund të marrin pjesë dhe në të njëjtën kohë që fondet nga ESM të sigurohen. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 12, 2019 21:23