Zaev mbledh partnerët e koalicionit, bëhet e ditur koha e takimit

Linda Limani
By Linda Limani 1 Nëntor, 2021 11:58

Zaev mbledh partnerët e koalicionit, bëhet e ditur koha e takimit

Kryeministri i dorëhequr Zoran Zaev u ka bërë thirrje partnerëve të koalicionit  qeverisës që të  takohen sot në Qeveri,.

Takimi do të mbahet pasditen e sotme. Kështu kanë konfirmuar për “360 gradë”.

Zaev mbledh partnerët pasi mbrëmë vonë dha dorëheqjen si kryeministër dhe lider i LSDM-së, duke marrë përgjegjësinë për rezultatin e zgjedhjeve lokale, në të cilat partia në pushtet humbi shumicën e komunave në vendin ku kishte kryetarët e saj dhe shumicën në këshillat e katër vitet e fundit, duke përfshirë qytetin e Shkupit dhe pothuajse të gjitha komunat e Shkupit.

Nuk ka informacione se kur Zaev do të jepte zyrtarisht dorëheqjen në Kuvend, pas së cilës e gjithë qeveria e tij, e cila u zgjodh në fund të gushtit të vitit të kaluar, do të japë dorëheqje deri në zgjedhjen e një kryeministri tjetër dhe një qeverie të re.

Sipas nenit 93 të Kushtetutës, dorëheqja e Kryeministrit, vdekja ose paaftësia e tij e përhershme për të kryer funksionin, sjellin dorëheqjen e Qeverisë. Mandati i Qeverisë përfundon nëse kryeministri jep dorëheqjen, nëse i votohet mosbesimi Kuvendit ose shpërndahet Kuvendi, ai qëndron në detyrë deri në zgjedhjen e Qeverisë së re.

Sipas nenit 219 të Rregullores së Kuvendit, megjithatë, Qeveria, Kryeministri ose ndonjë anëtar i Qeverisë mund të japë dorëheqje. Dorëheqja e Qeverisë ose e Kryeministrit i paraqitet Kryetarit të Kuvendit me shkrim dhe mund të shpjegohet… Dorëheqja e Qeverisë ose e Kryeministrit menjëherë ua dorëzon Kryetari i Kuvendit deputetëve dhe Presidentit. të Republikës.

Më tutje, neni 220 thotë se Kuvendi në seancën e parë të radhës, pa debat, konstaton se mandati i Kryeministrit, Qeverisë apo anëtarit të Qeverisë përfundon në ditën e seancës.

Linda Limani
By Linda Limani 1 Nëntor, 2021 11:58