Zaev: Me Shqipërinë dhe Kroacinë para 16 viteve dhamë dorë, jemi më të fortë dhe më të fuqishëm së bashku

Desk
By Desk 12 Dhjetor, 2019 21:41

Zaev: Me Shqipërinë dhe Kroacinë para 16 viteve dhamë dorë, jemi më të fortë dhe më të fuqishëm së bashku

– Fotografia që kemi sot, anëtarët e tre ushtrive së bashku si një, ngjall me të vërtetë emocione. Maqedoninë e Veriut, Shqipëria dhe Kroacia, 16 vjet më parë me nënshkrimin e Kartës së Adriatikut, janë bashkuar me duart dhe vendosën që së bashku ata të ecin në rrugën e Aleancës. Do të thotë së bashku si në mirë ashtu edhe në të keqe, dhe kur ne festojmë dhe kur duhet të ndihmojmë veten kur është e vështirë”, tha kryeministri Zoran Zaev në koncertin e sotëm të orkestrave ushtarake të Maqedonisë, Shqipërisë dhe Kroacisë, përcjell FLAKA.

“Rruga drejt Aleancës për Maqedoninë e Veriut ka qenë pak më e gjatë, por bashkëpunimi, mbështetja që i kemi dhënë njëri-tjetrit nuk ka munguar kurrë. Është e dukshme sot kur ne jemi duke përmbushur përfundimisht qëllimin e tre vendeve, së bashku, aleatë më të fortë në Aleancën e NATO-s. Jam i bindur se ashtu si gjatë gjithë stërvitjeve dhe trainimeve të përbashkëta, edhe sot do të ndihmojmë në skenën kulturore që të funksionojmë në mënyrë harmonike, të marrim frymë si një, se jemi më të fortë dhe më të fuqishëm së bashku”, tha Zaev.

Sipas tij, ky vit është historik për vendin tonë dhe qytetarët e tij.

“Sonte po shënojmë disa data të rëndësishme për Maqedoninë e Veriut që na çojnë në tingullin e Aleancës: 6 shkurt kur u nënshkrua Protokolli i pranimit në NATO, 8 shkurt kur u miratua ratifikimi i parë i Protokollit, më pak se një javë më vonë në 13 dhe 14 shkurt kur u ulëm për herë të parë në tryezën e Aleancës. Shqipëria ratifikoi Protokollin në të njëjtën datë, 14 shkurt, dhe menjëherë midis të parës dhe Kroacisë në 1 Mars. Për herë të parë më 4 dhjetor, ne morëm pjesë në Samitin e Udhëheqjes së NATO-s. Këto janë data historike, momente historike që do të regjistrohen përgjithmonë. Ne i kemi arritur të gjitha këto me një guxim të madh, me vendosmëri, me përkushtim, me mbështetje të madhe nga miqtë tanë, dhe veçanërisht nga fqinjët tanë”, tha kryeministri. FLAKA

BURIMI: MIA

Desk
By Desk 12 Dhjetor, 2019 21:41