Zaev: Ne do ta mposhtim korrupsionin, besojmë në vlerat e BE-së

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 18:15

Zaev: Ne do ta mposhtim korrupsionin, besojmë në vlerat e BE-së

Presidenti i Parlamentit Evropian, David Sasoli, mbajti një konferencë për shtyp në Qeverinë e Maqedonisë, së bashku me Kryeministrin Zoran Zaev, përcjell FLAKA.

Zaev foli i pari në konferencë, duke falënderuar Presidentin e PE David Sasoli për vizitën.

“Sot në vendin tonë me ftesë të Kryetarit të Parlamentit, Talat Xhaferi, kemi mirëpritur Sassoli. Fakti që ky është vendi i parë që viziton tregon se sa i madh është mbështetja e tij dhe e vendit tonë për BE-në. Kjo vizitë është një mundësi e shkëlqyeshme për të shprehur mirënjohjen tonë për PE, me të gjithë eurodeputetët që votuan rezolutën, duke u kërkuar anëtarëve të BE-së që të fillojnë bisedimet e pranimit në BE, pasi një vendim i tillë nuk u mor në tetor të këtij viti, ku u shkaktua padrejtësi ndaj nesh. Të gjithë kishim pritshmëri të justifikuar, të gjithë besonim se do të fillonim negociatat me BE dhe do të bëhemi një anëtare e plotë e BE. Ne duhet të vazhdojmë me reformat, ato reforma janë më të nevojshme për ne në shtëpi, duke u përballur me sfida të reja. Ne do të dëshmojmë se nuk ka asnjë devijim nga drejtimi ynë strategjik. Ne do të fitojmë luftën kundër korrupsionit, besojmë në vlerat e Bashkimit Evropian. Ne do të zhvillojmë një koncept që do të kënaqë të gjithë. Ne duhet të përgatitemi për mbikëqyrje më të rreptë. Nëse duam një Ballkan Perëndimor të sigurt, ne kemi një perspektivë”, tha kryeministri Zaev. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 18:15