Zaev: Në fushatë thashë se çfarë ndjejë për BDI-në, por qytetarët janë ata që vendosin

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 22:15

Zaev: Në fushatë thashë se çfarë ndjejë për BDI-në, por qytetarët janë ata që vendosin

Kryeministri dhe udhëheqësi i LSDM-së Zoran Zaev sonte në TVM tha se ligjet për luftën kundër krimit dhe korrupsionit janë miratuar dhe ato parashikojnë gjoba të mëdha, por, siç theksoi ai, problemi është se ato nuk zbatohen, përcjell FLAKA.

“Besoj se do të luftoj kundër korrupsionit, lufta është e zakonshme, institucionet dhe media janë të rëndësishme. Zoti na ruajt që të kemi sukses 100 për qind”, tha Zaev.

Duke iu përgjigjur pyetjes nëse ai beson se ai do të luftojë korrupsionin me një shumicë të vogël ku BDI është pjesë integrale, Zaev tha:

“Shtatë takime me Ali Ahmetin dhe Artan Grubin nuk kishin të bënin vetëm nëse Naser Ziberi do të jetë kryeministër, por edhe për shumë tema, dobësi, ne menduam personel, ka ndryshime kudo, ka edhe te ne…”, tha Zaev.

Ai shtoi se i kujtohet që zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi ishte përfshirë në incidentet në Kala, por ai nuk beson se ai nuk do të përmbushë detyrimet e tij për shkak të kësaj.

“Unë i kërkova BDI-së që të marrë përsipër politikën e jashtme, e propozuan Bujar Osmani, dhe që ne të merrnim postin e zëvendëskryeministrit për Çështje Evropiane, që është e rëndësishme për negociatat me BE dhe fondet”, tha Zaev.

Ai tha se gjatë fushatës elektorale tha se si ndihej për BDI-në, por, siç theksoi ai, qytetarët përcaktonin pozicionet e tyre.

“Qytetarët na japin një sinjalistikë. Unë mund të them atë që dua, por në një demokraci qytetarët vendosin dhe ata e kanë përcaktuar atë drejtim”, tha Zaev. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 22:15