Zaev nga Ohri: T’ia zbardhim fytyrën Maqedonisë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 17 Shtator, 2018 22:24

Zaev nga Ohri: T’ia zbardhim fytyrën Maqedonisë

Le ta afrojmë edhe më shumë Ohër në Evropë dhe të shpallet Jeruzalemi Evropian nga Ballkani. Sipas shembullit të “Biljananës” “të gjithë ne të zbardhim fytyrën e Maqedonisë tonë. Më 30 shtator votojmë masivisht “për të ecur së bashku”, për “Maqedoninë Evropiane dhe Ohrin Europian”, tha kryetari i Qeverisë, Zoran Zaev nga Ohri, ku u mbajt takimi qytetar në organizimin e koalicionit “Dil për Maqedoni evropiane”, përcjell FLAKA.

Zaev nga tribuna përpara qytetarëve vuri në dukje se në kohë të vështira të mbushura me sfida, patriotë të vërtetë janë ata që veprojnë. Ashtu si më 8 shtator 1991, kur vendi dhe e ardhmja kërkuan veprim, në të njëjtën mënyrë referendumi më 30 shtator është një thirrje për veprim dhe detyrën tonë patriotike.

“Patrioti i vërtetë respekton të kaluarën e vendit të tij, por pikëpamja e tij është e vendosur në të ardhmen. Kjo është një mundësi historike, përgjegjësia është te secili prej nesh. Mos mendoni se dikush tjetër do ta bëjë punën tonë. Le të mos dështojmë tani përpara vijës së finishit”, tha ai.

Kur vjen puna te përfitimet e anëtarësimit në dy organizatat më të fuqishme në BE dhe NATO, Zaev tha se anëtarësimi në NATO mbron në mënyrë të përhershme kufijtë e vendit tonë, në vend të jetës me dhimbje të ngushta për shkak të një të ardhme të paparashikueshme, një jetë më të sigurtë për gjeneratat e ardhshme. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 17 Shtator, 2018 22:24